lördag 31 juli 2010

Hallå....någon där??

Hej å hå..... så det kan gå!
Det blev en låååång och helt ofrivillig bloggpaus......det där med att blogga från stugan i Värmland fungerade inte så bra som jag hade hoppats!
Nå ja...nu är jag i alla fall uppkopplad, om än tillfälligt, så här kommer en liten rapport från ett regnigt men vackert Värmland....

Här längst bort till höger på vår veranda, i en liten vrå bakom dörren, har jag fixat till ....


....ett kontor! Här har jag nämligen IBLAND kontakt med grannens trådlösa internet...hi hi hi!!
Jo då, han vet om...det var han själv som tipsade mig! TACK snälla snälla!


På den andra delen av verandan har vi ett stort långbord där vi kan sitta många och äta och titta på solnedgången över Fryken. (hmmm....var är bordet?? Ville inte vara med på bild...)




Slår ni i hop dessa bilder så kan ni också konstatera att vi har en helt anskrämlig veranda som vi har låtit vara lika skruttig under alla tjugo år som vi haft huset....men vi älskar den! Det är liksom det som är själva grejen med vårt Värmlandstorp...skruttigt....fult och alldeles underbart!

Just nu är jag i loppishimmelriket...loppisarna står som spön i backen, och jag försöker att hinna med att vara först ut och kapa åt mig alla godbitarna. Måste passa mig så jag inte drabbas av loppisutmattning....men risken är minimal! Jag är outtröttlig! Ha!

Här är några fynd från förra rundan...


Mina oidentifierade tofsblommor har blivit Värmlandsanpassade och trivs som aldrig förr...i gott sällskap av Madame Boll... ja, rosen alltså...


Såna här träställningar (ah...kommer inte på vad dom heter just nu..!) finns nästan på varje loppis för några tior. Dom är väldigt användbara som piedestaler...ställ bara ett stort fat ovanpå och vips så har du en ställning för din blomkruka eller vad du nu vill ställa på fatet...




Ett gammalt vagnshjul blir ett vackert blickfång...


Nästa inlägg blir det mera loppisfynd!
Ha det gott!
Kram
Sussi

onsdag 14 juli 2010

Vilken fantastisk värme!

Det är ju rena medelhavsklimatet....med underbara ljumma kvällar, och vi sitter ute länge, länge...
De stora projekten har avstannat....vem orkar jobba i den här värmen? Nej, nu får man ägna sig åt dom små aktiviteterna....som att plocka in blommor från trädgården tex

Allt går att sätta i vas....nästan i alla fall! Jag älskar att gå ut i trädgården och knipsa av en blomma här och ett fint blad där....och sen hitta rätt vas att sätta dom i! Har samlat på mig massor med gamla vaser, men det är också kul att köra med "man tager vad man haver" principen och använda fantasin lite.

Här har Rose de Recht blivit knipsad och satt i en gammal emaljkanna....


....eller varför inte ta in en klematisranka och sätta på bordet!



De sista pionerna..... hua vad de blommade över snabbt i värmen!






Ta in några grenar smultronschersmin och de fyller hela huset med väldoft!


Jag blev tvungen att göra en drastisk beskärning av honungsrosen....den höll på att välta hela pergolan! Hade inte hjärta att slänga alla blommorna.....




Pelargonblommor är faktiskt väldigt vackra i vas....och så håller de sig fina otroligt länge.


På torsdag packar jag in mig och alla mina blommor ( alltså dom i krukor, och som inte är alltför stora...) i bilen och far iväg till Värmland. Det ska bli såååå skönt....nu ska här badas i Fryken!
Men först ska vi fira ett födelsedagsbarn....min lilla kille fyller 23! Hur gick det till??

Varma kramar
Sussi

tisdag 6 juli 2010

I´m in love!!!

Lovade ju sist att jag skulle visa vad som resulterade i en nästan tom plånbok när jag var på Ulriksdals Slottsträdgård senast...
Här kommer några av dom skyldiga:

Dom här otroligt söta små uppstudsiga tofsarna är en helt ny bekantskap för mig, och jag blev blixtförälskad vid första ögonkastet! Tyvärr glömde jag kolla deras namn......någon som vet?


Tillsammans med silvrig njurvinda fick dom husera ovanpå mitt gamla symaskinsunderede.


Vet ni....nu har jag fyra symaskinsunderreden! När jag var på tippen senast kom det en farbror kånkande på ett jättefint Singer-dito, och när jag frågade honom om han skulle KASTA det, sa han -Ja, men vill du ha det kan du ta det, håll till godo!
Han fick NÄSTAN en puss! (Ville inte chocka honom....)

Ibland behövs det inte blommande växter för att jag ska gå igång...
Gråtimjan blev fint i en hög stenkruka.... Gillar dom ludna små små bladen....




Nu har jag äntligen hittat ett nytt litet Colomondin träd ! Det är ett jättebra citrusträd som är möjligt att övervintra inomhus i rumsvärme om det står ljust och inte vid ett element. Mitt förra lyckades jag hålla liv i i sju år, ända tills i våras då jag var bortrest lite för länge.....


En dahlia fick det också bli....fint med de mörka bladen tillsammans med en klöver med jättevackra blad, ton i ton med dahlians.



Idag har jag gått bärsärkargång i trädgården och klippt äppelträd, beskurit en gigantiskt stor honungsros, klippt syrener och buxbom. Hela släpkärran är full, så i morgon bär det av till tippen igen. Få se om jag gör några nya fynd!

Kram
Sussi

torsdag 1 juli 2010

Trädgården i söder....

.....är den skuggigaste delen. Från början stod en gigantisk gran här precis i tomtgränsen bakom vår lilla bod och gav oss skugga, men när vi fick nya grannar försvann granen och ersattes av ett plank.



Här har jag mest skuggtåliga växter som strutbräken, hosta , funkia och klätterhortensia.



Det blir så fint att kombinera ihop växter med vackra blad i olika gröna nyanser ...... det behövs inte alltid blommande växter för att det ska bli en fin rabatt.



Den där knotiga stammen är en gammal uppstammad hassel. Det som slingrar sig längst stammen är en klematis alpina som numera lever sitt liv högst uppe i hasselns krona. Jag har gett upp mina försök att hålla den nere runt stammen.....så fort jag vände ryggen till så smet den upp!



Min ängel tillbringar nu sin tid ute i trädgården, mitt i ett hav av myskmadra som blommar med små söta vita blommor på försommaren.



Besökte Ulriksdal idag.....och kom hem med en betydligt tommare plånbok! Varje gång är det lika dant, jag ska bara.....och så blir man så inspirerad och idéerna bara poppar upp i huvudet, den ena avlöser den andra...
Det är kul att dom försöker ta fram nya lite annorlunda blommor varje sommar, ska visa mina favoriter nästa inslag....

Kram
Sussi