fredag 24 september 2010

Lite mera trädgård från Callian....

Med risk för att vara tjatig....här kommer några fler trädgårdsbilder, de sista från den här sommarsemestern.....

Fikon....tröttnar aldrig på dessa godingar....så mumsiga att äta som dom är eller att göra marmelad på. Har ni förresten provat fikonsnaps? En klar favorit hos våra franska vänner!




Undrar vad det är med gamla vattenkannor som gör att jag bara ääälskar dom.....?
Kanske kombinationen av historiens vingslag, positiva trädgårdsvibrationer och gammal zink....





När jag började röja i trädgården och beskära gigantiska buskar av Nerium Oleander och annat som förvuxit sig och skuggade det mesta, började plötsligt höstanemonerna att vakna till. Ingen blev gladare än jag , för höstanemoner är en av mina favoriter även hemma i Sverige. I trädgården i Callian blir de högsta anemonerna nästan två meter höga och har ett underbart sirligt växtsätt med massor av vitrosa blommor som blommar länge, länge....





Min mini buxbomshäck växer desto långsammare, men den lever i alla fall....Lite svårt det där med bevattningen....här tror jag nästan att det blir lite för mycket vatten. Den här delen av trädgården är rättså skuggig.



Ännu en passion....glasflaskorna flyttar runt lite allt efter humör och inspiration.



Som sagt....Zink....ger i alla fall mig positiva vibrationer! Men den ska vara gammal och nött!



Ha nu en riktigt bra helg.....väderprognosen ser väl sådär ut, men då kan man ju passa på och fixa inomhus och kura lite med en kopp te och en bra tidning...

Kram
Sussi

måndag 20 september 2010

Längtar redan tillbaka.....

Jaha.....då var man hemma igen! Efter tre underbara veckor i Callian med sol och värme och härliga, tidiga lördags- och söndagsmornar med loppisar i någon liten by i närheten, dimper man plötsligt ner i verkligheten igen. AJ!! Den här gången gjorde det faktiskt lite ont! Vi har nog haft det lite FÖR bra....
Vi hann precis hem så vi hann rösta innan vallokalerna stängde. Det kändes bra, rösta ska man göra tycker jag. Vi försökte rösta från konsulatet i Nice, men hann inte dit innan det var för sent, så vi fick helt enkelt ge oss av några timmar tidigare än vad vi hade tänkt.
......och nu längtar jag redan tillbaka!
Här kommer några snabba bilder från trädgården:



Jag fixade i ordning en dagbädd med myggnät, och här var det underbart att ligga och njuta av de sammetssvarta, ljumma septemberkvällarna som Provence bjuder på så här års.



På en brocant hittade jag två gamla solsängar, skulle tippa från 50- 60-talet nån gång. Helt intakta med orginaldynor och allt....jag slog till direkt! Suuupersköna! Här har vi njutit många kvällar, med ett glas rött och lite god ost...Mullimull!





Originaltyget på dynorna är röd botten med blommor på den ena stolen och blå botten med samma blommor på den andra. Det var faktiskt riktigt fint, men eftersom solen skiner så starkt i Provence blir alla tyger snabbt väldigt urblekta, så för att skydda och för att passa bättre in i "min" färgskala trädde jag över Försvarets gamla linnepåslakan. De passade perfekt!











September är en fantastisk månad i Provence....25-30 grader varmt, fortfarande härligt varmt i vattnet och soligt för det mesta.... Vi hann med flera fina motorcykelturer upp i bergen (ingenting för höjdrädda kan jag lova!), och Maken hann med att bli Europamästare i slalom på vattenskidor för Herrar 35+ (gick av stapeln i Milano i år). I VM kom han på tredje plats i sin klass, och jag är såååå stolt och mallig över honom! Det är mycket krut kvar i den gubben!

Och vad var det nu jag tänkte försöka komma i gång med nu när jag kommit hem till Sverige igen....?
Mjaaa...ni får nog ge er till tåls nån vecka till innan jag avslöjar något, jag måste landa själv först och vänja mig lite vid tanken! Men många har nog redan gissat.....:o)

Kram
Sussi