måndag 28 november 2011

Före.....efter...

I lördags varnades det fortfarande för hundar på spiselhyllan....


.....men i söndags fick hundarna krypa ner i lådan och lugna sig lite, för då var det ju dags igen....


Årets adventsljusstake fixades i ordning och vi tände 1:a adventsljuset....


I år fick det bli en gammal fransk bakform med lite iskristaller av glas, metallblad som kommer från en dissekerad gammal girlang plus några kottar som har hängt med i många år.




Jag gillar det där med "recycling"!!



Ha en bra vecka, och håll i hatten när ni går ut!
Kram
Sussi

fredag 25 november 2011

Ut i skogen ska vi gå.....

Tillbringade förmiddagen i skogen.....bara jag,kameran och en plastpåse att samla in mossa, kottar och annat användbart till julpyntningen i helgen. Det är så ofantligt avkopplande att strosa omkring bland granar tallar och en och annan ek, och känna hur stressen bara rinner ut ur kroppen och lugnet sprider sig med varje andetag man tar av den härliga, skogsdoftande och syremättade luften. Ahhhhh.......Ska göra mitt bästa för att behålla den känslan hela helgen!



Har ni tänkt på så många vackra nyanser det finns av grönt....och så många konstverk som finns där ute i skogen, bara man vill se....












I mitt köksfönster är den nu LITE juligare än innan....med ett helt stim av vita hyacinter i en gammal gjutjärnsurna.... 



Två lila hyacinter i varsin gammal lerkruka.....



.....och den obligatoriska lilla dikesgranen som jag stoppat ner i en gammal fransk syltburk. 




Ettiketten har hängt med sedan 8-6-51.....







Jag har till och med kostat på mig en Azalea i år...den får sällskap av min lilla knubbiga domherre. Den kommer fram ur skåpet varje jul....ingår liksom i julpyntet!


Ha nu en riktigt skön helg och en mysig 1:a advent!
Och ja just ja....vill bara påminna om att webbshopen är uppdaterad med lite nytt, och mera kommer under de närmsta dagarna...
Kram
Sussi

fredag 11 november 2011

Höstmys

Äntligen helg! Den här helgen blir en myshelg, inget inplanerat....bara fnula runt och pyssla, kanske städa lite (eller njaääää..), laga god mat, korka upp en av vinflaskorna vi släpat med från Frankrike...tända brasan...och njuuuuta! Mörkret lägger sig så tidigt så mulna dagar känns det ju som om det aldrig blir ljust....då får man tända stearinljuset och mysa lite istället. Varje årstid har sin charm!






Köket är väl favoritmysrummet.....och vi myser gärna i vår gamla kökssoffa.



Den kommer från en gård i Värmland, men den har stått i vårt kök i många år nu. Jag funderade länge på att måla den vit, men hade inte hjärta att måla över den charmigt slitna orginalmålningen. Idag är jag glad för det!


 Älskar de små filosofiska grodorna!  Inköpta på Slottsträdgården Ulriksdal förstås! Favoritstället alla kategorier....bortsett från alla franska brocanter så klart!



Uppe på hörnskåpet sitter skatan (till salu i webbshopen) och väntar på en ny ägare



Jag gillar "råa" plåtburkar....här förvaras kex, kakor och skorpor. Grabbarna gör regelbundna spaningsrundor, och finns det något innehåll blir det inte långlivat!



I fönstret står ett par bleka små cyklamen....jag har inte riktigt kommit igång med julblommorna ännu. Men snart blir det hyacinter, amaryllis och annat juligt. Det ser jag fram emot!



Förresten....det där med att jag inte har något inplanerat var faktiskt inte riktigt sant....
Ikväll ska jag på inflyttningsfest med vinprovning hos en väninna som jag känt sedan jag pluggade på KTH.
Vi startade ett fotbollslag under pluggtiden (sjuttio åtiiotalet..ja så gammal är jag...) Vi var 12 tjejer totalt som började på Maskinsektionen 1976, och nästan alla var med i fotbollslaget som (framgångsrikt!) tävlade mot de andra sektionerna på skolan. Laget föddes året innan jag började, och när vi så småningom tog examen en efter en, ville vi gärna fortsätta träffas och spela fotboll. Då startade vi ett Korp lag och spelade tillsammans i över tjugo år! Det är härligt att ha vänner som man har en så lång historia tillsammans med. Vi har följt varandras karriärer, giftemål, graviditeter, skilsmässor, ..... Under en ganska lång period hade vi svårt att få ihop ett lag då alla var mer eller mindre gravida och ingen ville stå i mål!
Numera har vi lagt fotbollen på hyllan men träffas regelbundet och gör andra saker ihop. Vi har spelat bowling, curling, fäktats, klättrat klättervägg, paddlat kajak, spelat frisbeegolf, ridit, dansat magdans, skjutit bågskytte, ja...you name it! Men ibland blir det inte någon fysisk aktivitet, utan vi träffas bara och käkar en god middag ihop. Som i kväll! Höstmys på hög nivå!

Ha en riktigt mysig helg!
Kram
Sussi