måndag 20 augusti 2012

Tillbaka i stan igen...

.....och dagarna rullar på som om ingenting hänt. Tänk vad fort man landar i vardagslunken igen! Men det känns ganska behagligt tycker jag...och vi har ju dessutom en Frankrikeresa att se fram emot i september.
Vi har hunnit med en hel del under den korta Värmlandssemestern. Vårt gamla torp blev sålt och vi har flyttat in i den lilla gården som vi köpte i våras. Det har varit mycket kånka och bära, men nu är allt flyttat och det känns underbart! Det finns fortfarande MASSOR att göra, måla, slipa, tapetsera, möblera.....men nu finns i alla fall alla våra saker i ETT hus och vi kan koncentrera oss på det. Här kommer en summering i bild över årets Värmlands sommar.

Vi fixade en provisorisk uteplats utanför farstukvisten

Det blev en liten Medelhavshörna med oliv och citrusträd.

Jordkällaren använde vi att förvara färskvatten i, eftersom vårt vatten från brunnen var så otroligt järnhaltigt att det inte gick att dricka. Det ska vi så småningom fixa med ett filter...

Taklöken frodas vid källaringången

lingonriset blir nästan som en buxbomshäck....

Ladugårdslängan är perfekt för förvaring.....den sväljer allt! Nästa somma ska vi fixa en jätteloppis här!
 
Ser ni mötes skylten?  Den passar perfekt när vi ska fixa fest på logen....ett möte med MASSOR av nya och gamla vänner....
 
Infartsvägen...
 
Ett gammalt franskt plåtbord fick bli avlastningsplats utanför ytterdörren...
 
Några saker hann vi faktiskt fixa till....som tex att byta ut några trasiga takpannor på magasinet....
Min modiga man knöt en vattenskidlina runt midjan och utförde diverse våghalsiga konststycken på taket....och lyckades byta ut ett tiotal pannor. Jag stod nedanför och fotade och blundade om vart annat! Hua!

På magasinets två dörrar sitter det helt fantastiska gamla lås som fortfarande fungerar helt perfekt.

 
 
Inne i huset liknar det mest ett flyttkaos....men här kommer i alla fall några bilder.
Matplatsen i köket....Här blir det nog ett annat bord så småningom, och stolarna ska målas, och knoppbrädan ska sättas upp ovanför fönstret, och.....ja, ja, det får bli nästa sommar.
 
Hall och "arbetsrum"

 Ett MYCKET ostajlat vardagsrum....

Byrån är byggd av gamla sockerlådor....

Fynd från sommarens antikmässor....
Det blev många bilder....alldeles för många! Men det fick bli en kompensation för mitt långa blogguppehåll.... Bättring lovas!
Kram på er!
Sussi